מה כולל ייפוי הכוח המתמשך?
ייפוי הכוח המתמשך כולל 6 נושאים עיקריים:
- זהות מיופה הכוח או מיופיי הכוח [לרבות חליפיים ולרבות אופן פעולת מיופיי הכוח].
- העניינים שבסמכות מיופה הכוח:
- עניינים רכושיים [ניהול נכסים, חשבונות בנק]
- עניינים אישיים [לרבות מגורים, תעסוקה].
- עניינים רפואיים.
- הנחיות מקדימות.
- תנאי כניסה לתוקף של ייפוי הכוח המתמשך.
- תנאים לפקיעת תוקפו של ייפוי הכוח המתמשך.
- דיווח לאדם מיודע או לאפוטרופוס הכללי.
לגבי ניהול העניינים הרכושיים
במסגרת ייפוי הכוח המתמשך, יכול העורך של ייפוי הכוח [הממנה] לתת הנחיות שונות באשר לניהול ענייניו הרכושיים, לרבות ניהול חשבונות הבנק שלו, ניהול הנכסים והרכוש שלו, ניהול חסכונות, השקעות וכיו"ב.
הוראות החוק מגבילות מראש את סמכויות מיופה הכוח לבצע פעולות כספיות עד לסכום מסוים [כ-100,000 ₪] וכן פעולות שונות ברכוש הממנה, זאת ע"מ להגן על האינטרסים הרכושיים והכלכליים של הממנה ולמנוע מצבים של ניצול לרעה של סמכויות מיופה הכוח במסגרת ייפוי הכוח המתמשך.
לגבי ניהול העניינים הרפואיים
במסגרת ייפוי הכוח המתמשך, יכול העורך [הממנה] לתת הנחיות רפואיות למקרה שיאבד מכשירותו המשפטית.
הנחיות אלה מתייחסות בעיקר להחלטות רפואיות הנדרשות במהלך הטיפול הרפואי השוטף של עורך ייפוי הכוח [הממנה], לרבות רכישת תרופות, הסכמה לביצוע הליכים רפואיים, כגון הסכמה לניתוח, הסכמה לאשפוז, שחרור מאשפוז וכו'.
חשוב להדגיש כי הנחיות שמתייחסות לפעולות מצילות חיים, אינן יכולות להיכלל במסגרת ייפוי הכוח המתמשך והן תופענה במסמך נפרד בהתאם להוראות חוק החולה הנוטה למות.
לגבי ניהול העניינים האישיים
הנחיות אישיות, הינן אותן הנחיות שהממנה נותן למיופה הכוח, אשר מתייחסות לאופן הטיפול בו במישור האישי.
הנחיות אלה, יכול שתתייחסנה לאופן שמירת השגרה של הממנה ולפעולות נדרשות ושוטפות בחייו של הממנה, לרבות, לטיפול בבעלי החיים שבחזקתו, לשגרת הטיפוח של הממנה, לרבות מי יקלח אותו בבוקר, מי ילביש אותו, מי ידאג לו לארוחות במהלך היום, היכן יסתפר וכיו"ב.
מתן הנחיות אישיות מאפשר לממנה שקט נפשי בכל הקשור לטיפול בענייניו האישיים כשהוא לא יוכל לטפל בהם וכן מאפשר למיופה הכוח וודאות באשר לאופן הטיפול בממנה, במקרה שהממנה יאבד את כשירותו המשפטית, הכול בהתאם לרצונותיו של הממנה.