מהו הליך הגישור ומיהו ה"מגשר"?
גישור הוא הליך פתרון סכסוכים אלטרנטיבי לניהול הליך משפטי בין כתלי בית המשפט. מגשר הוא האדם המוביל את הליך הגישור בדרך של הידברות ישירה ובהסכמה בין הצדדים המעורבים.
המגשר בהגדרתו הינו איש מקצוע שעבר הסמכה בגישור ותפקידו לנהל ולהוביל את הליך הגישור.
הליך הגישור מתנהל על ידי המגשר, אשר יכול להיות למעשה כל בעל מקצוע כגון עורך דין, רואה חשבון, פסיכולוג וכיו"ב, אשר עבר הכשרה ייעודית בתחום.
כל סכסוך משפטי ובפרט סכסוך בתחומי המסחר או המשפחה ניתן ורצוי לנסות ולפתור באמצעות גישור.
בעשור האחרון הולך וגדל מקומו של הליך הגישור בתחום המשפט בשל יתרונותיו.
באופן טבעי, ככל שמדובר בסכסוך משפטי, רצוי מאוד לפנות למגשר שהוא עורך דין במקצועו ובפרט כזה המתמחה בענף המשפטי הרלוונטי. כך למשל בסכסוכי משפחה על סוגיהם, כגון סכסוך ירושה או גירושין, יש לפנות למגשר שהנו עורך דין לענייני משפחה, אשר ניהל בהצלחה גישורים בסוג הסכסוך הרלוונטי. מצד שני, במקרה של מחלוקת כספית, רצוי לפנות ל"מגשר עסקי", שמתמחה בפתרון סוגיות מסחריות וכספיות.
מלבד הידע המשפטי והניסיון המקצועי, חשוב מאוד שהמגשר יהיה בעל כישורי מנהיגות והובלה, לצד אדיבות וסובלנות, זאת על מנת שיוכל לרכך את הכעסים והמתחים בין הצדדים ולייצר אווירה נעימה ובטוחה אשר תאפשר לצדדים להתבטא בחופשיות ולהגיע להסכמות.
במהלך הגישור, ממקד המגשר את השיח בין הצדדים ומגדיר בצורה מדויקת את טיבה של המחלוקת הקיימת בין הצדדים לסכסוך.
לקראת תום הליך הגישור, יוכל המגשר להציע לצדדים פתרונות לפשרה הרלוונטיים אליהם ולהביא לסיום הסכסוך. למותר לציין כי על מנת שהליך הגישור יישא פרי, הצדדים צריכים להביע נכונות להידברות ופשרה.