מהו ייפוי כוח מתמשך?
ייפוי כוח מתמשך הינו מסמך משפטי, שנועד לתכנון עתידי של אדם מסוים הממנה צד ג' לטיפול בענייניו למקרה שלא יהיה כשיר ולא יוכל לקבל החלטות בעצמו.
חשוב להכין את ייפוי הכוח המתמשך מבעוד מועד, בזמן שהאדם כשיר לחלוטין.
מסמך ייפוי הכוח המתמשך מאפשר למי שעורך אותו [הממנה] לקבוע מבעוד מועד, בעצמו ובעודו צלול וכשיר, את רצונותיו, לרבות מה ייעשה בקשר לענייניו האישיים והאחרים, במקרה בו בעתיד יימצא [חו"ח] כלא כשיר לנהל את איזה מענייניו.
במסגרת ייפוי הכוח המתמשך, הממנה קובע מי יכנס בנעליו, מי יטפל בענייניו ובאלו עניינים יטפלו הממונים, במקרה והוא יימצא לא כשיר לטפל בעניינים אלו.
העניינים שיוסדרו הם עניינים אישיים, רכושיים ורפואיים.
ייפוי כוח מתמשך נכנס לתוקף במצב בו העורך אותו [הממנה], מאבד מכשירותו המשפטית ומיכולתו לנהל אי אלו מענייניו בעצמו וזאת להבדיל מצוואה, אשר נכנסת לתוקף רק לאחר פטירתו של העורך אותה.
במסגרת ייפוי הכוח המתמשך, עורך המסמך ["הממנה"], מסמיך ומייפה את כוחם של אנשים, אותם הוא בוחר, הנקראים "מיופי כוח", להיכנס לנעליו ולפעול עפ"י ההוראות שהממנה קבע בייפוי הכוח המתמשך וזאת במצב בו הממנה מאבד מכשירותו ומיכולתו לדאוג לאי אלו מענייניו [האישיים, הכלכליים והרפואיים].
זהו כלי הסכמי שלא מערב את בית המשפט.
יכול להוות חלופה מעולה לאפוטרופסות שדורשת פנייה לביהמ"ש והתערבות של ביהמ"ש.
תוקף ייפוי הכוח; ייפוי הכוח המתמשך נכנס לתוקפו כשמייפה הכוח [הממנה] עודו בחיים אך נמצא בלתי כשיר לטפל באלו מענייניו. תוקפו של ייפוי הכוח המתמשך פג עם פטירתו של הממנה.
לא ניתן לפעול בנושאים שלא נקבעו בייפוי הכוח המתמשך או לקבל החלטות שלא הותר לקבלן ביפוי הכוח המתמשך. כל סטייה מהוראות ייפוי הכוח המתמשך, מחייבת פנייה לבית המשפט. האמור לעיל מבטיח כי גבולות והוראות ייפוי הכוח המתמשך יכובדו ויקוימו ככתבן וכלשונן ולא תהיה סטייה מהן ללא אישור ופיקוח.