שלבי הליך הגישור
הגשת כתבי טענות
ככל והליך הגישור הוא הליך ראשוני, כל צד למחלוקת יעלה את טענותיו על הכתב ויגישם למגשר-עו"ד גישור. לחילופין, כתבי הטענות יגיעו למגשר מבית המשפט הרלוונטי.
שלבי הדיון בגישור
פתיחת ההליך
בישיבת הגישור הראשונה יסביר המגשר [עו"ד גישור] לצדדים את מהות ההליך ואת שלבי הדיון השונים.
היכרות
- בישיבה הראשונה, המגשר יציג את עצמו בפני המגושרים.
- לאחר מכן, המגושרים יציגו את עצמם.
המגשר יסביר לצדדים את יתרונות הליך הגישור
- היתרון של הליך הגישור הוא, שלא מדובר בבימ"ש או בבוררות והוא פחות פורמאלי, עובדה המאפשרת לצדדים להתבטא בחופשיות בניסיון להגיע להסכמות; מטרתו של הליך הגישור היא לנסות ולגשר על המחלוקות בין הצדדים ולהגיע להסכמות שיהיו לשביעות רצון הצדדים וזאת באמצעות דו-שיח ומו"מ.
- קצב ההתקדמות של הליך הגישור תלוי אך ורק במגושרים.
- הליך הגישור הוא הליך וולונטארי והצדדים [כמו גם המגשר] רשאים להפסיק אותו בכל רגע; במידה וההליך יופסק מכל סיבה שהיא, תחול על כולם חובת הסודיות, כלומר לא ניתן יהיה להביא בפני ערכאה משפטית אחרת [בימ"ש או בוררות] את מה שנאמר או נכתב במסגרת ההליך וכן לא ניתן לקרוא למגשר להעיד בכל הליך משפטי אחר, לגבי מה שהתרחש בהליך הגישור.
המגשר יציג בפני המגושרים את סדר הדברים בהליך הגישור
במסגרת הליך הגישור מתקיימים 3 סוגי פגישות:
- פגישה משותפת של כל הצדדים, במסגרתה כל צד ישמיע את עמדתו, את טענותיו ואת עובדות המקרה כפי שהוא רואה אותן. בשלב זה, כל אחד מהצדדים מציג את שעל ליבו בפני המגשר ובפני הצד השני, והדבר מניח את היסודות להבנות שיגיעו, אם יגיעו, בסיום ההליך. זהו שלב חשוב מאד מבחינת המגשר, שכן במסגרת שלב זה המגשר זוכה להבין את עמדותיו של כל אחד מהצדדים, דבר שיכול להוביל בסופו של דבר להסכם שיסיים את המחלוקת בין הצדדים.
- פגישה אישית, במסגרתה המגשר יפגוש כל צד בנפרד וישמע אותו באופן אישי, כשגם על הפגישות האישיות חלה חובת הסודיות והמגשר לא יחשוף לצד האחר את מה ששמע בפגישה האישית אלא אם הצד הרלוונטי יאשר זאת.
- פגישה משותפת נוספת של כל הצדדים.
לאחר סיום כל הפגישות, יוכל המגשר להציע מס' פתרונות אפשריים למחלוקות
- לאחר שהמגשר קיים את כל הפגישות והבין את רצונותיו וצרכיו של כל צד לגישור, המגשר יחפש אחר פתרונות אפשריים שיהיו מקובלים על שני הצדדים. חשוב לציין שמהלך זה צופה פני עתיד ולא פני עבר, ומטרתו אינה להכריע מי מבין הצדדים הוא "הצד הצודק" אלא מהן האפשרויות לגשר בין הצדדים ומטרתו למצוא פתרון שיהיה מקובל על שני הצדדים ואף יביא לפיוס ביניהם.
- במידה והצדדים יגיעו להסכמות, המגשר יערוך וינסח את ההסכמות ואת התנאים ליישוב הסכסוך. על בעלי הדין לחתום על הסדר הגישור וכן על המגשר לקיימו בחתימתו.
הסדר גישור
- במידה והצדדים יגיעו להסכמות, ניתן יהיה לנסח הסכם שיסיים את הליך גישור.
- במידה והצדדים ירצו, ניתן יהיה להביא את ההסכם גם לאישור של ביהמ"ש, לצורך מתן תוקף של פס"ד [אך זו לא חובה לפנות לביהמ"ש].
- בית המשפט רשאי לתת תוקף של פסק דין להסדר הגישור, וכן רשאי הוא לזמן את בעלי הדין לבית המשפט כדי שיתנו לו הסברים על הסדר הגישור
ליצירת קשר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
עוד בנושא
מגשר עסקי
מגוון רחב של נושאים ומקרים בעולם העסקים עלולים לגרום למחלוקות או סכסוכים של ממש בין שני צדדים – בעל עסק...
קרא עוד
שלבי הליך הגישור
הגשת כתבי טענות
ככל והליך הגישור הוא הליך ראשוני, כל צד למחלוקת יעלה את טענותיו על הכתב ויגישם למגשר-עו"ד גישור. לחילופין,...
קרא עוד
עקרונות שעומדים בליבו של הליך הגישור
סודיות
על הליך הגישור חלה חובת הסודיות; כל מה שיתרחש במהלך הליך הגישור יישמר בסודיות ע"י המגשר וע"י הצדדים ושום דבר...